Leszcz w panierce

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Często robię taką rybkę na obiad

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 leszcze
    sól,
    pieprz cytrynowy,
    4 ząbki czosnku,
    2 jajka,
    łyżeczka przyprawy do ryb,
    mąka do obtoczenia,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.

Leszcz w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Leszcza dokładnie umyć, oczyścić z łusek, posypać na zewnątrz i od środka solą,pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowaną rybę wstawić do lodówki na 3 godziny. Jajka roztrzepać widelcem, dodać przyprawę do ryb i wymieszać. Rybę panierować najpierw w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Komentarze

Podobne przepisy