Pstrąg w galarecie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Taka rybke przygotowuje na wigilijny stół.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 pstrągi
    2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    5 ziarenek pieprzu
    Sól
    4 łyżeczki żelatyny
    Natką pietruszki Zielona
    2 łyżeczki domowej vegety
    ½ szklanki octu

Pstrąg w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga obrać, usunąć wnętrzności.
    Umyć odciąć głowy.
    Do garnka wlać wodę, osolić. Marchewki i korzeń pietruszki, oskrobać i pokroić w krążki dodać do wody.
    Dodać ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, Vegetę
    Liść laurowy oraz zieleninę gotować 20 minut.

    Po 20 minutach włożyć rybę, Dodać też ocet gotować na małym ogniu
    Gotowy wywar przelać przez sitko
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybkę oraz marchew, pietruszkę

    Do wywaru dodać żelatynę
    Wymieszać i zalać rybkę
    Po wystygnięciu schować do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy