Pstrąg w brzoskwiniach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony pstrąg w zalewie brzoskwiniowo - ketchupowej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brzoskwinie w syropie puszka: 1 puszka
    - filet z pstrąga: 4 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 0.5 litra
    - mąka krupczatka: 25 dekagramów

Pstrąg w brzoskwiniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z 4 pstrągów posolić i obtoczyć w mące krupczatce.
  • 2. Następnie usmażyć na oleju na złoty kolor. Na tym samym oleju podsmażamy 1 dużą cebulę pokrojoną w półksiężyce, też na złoty odcień :)
  • 3. Odcedzamy brzoskwinie i kroimy w plasterki, a sok mieszamy z ketchupem.
  • 4. Usmażone ryby kładziemy w naczynie żaroodporne, na ryby kładziemy podsmażoną cebulkę i na cebulę brzoskwinie(układamy warstwami w tej samej kolejności).
  • 5. To wszystko zalewamy sokiem wymieszanym z ketchupem i przykrywamy folią aluminiową albo przykrywką. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temperaturze 170⁰ aż do zagotowania się potrawy. Podajemy na ciepło lub na zimno,, w zależności od upodobania konsumenta:))) do ziemniaków lub ryżu.
    Najlepiej smakuje na zimno do wódki na następny dzień :)
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy