Pstrąg w brzoskwiniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z 4 pstrągów posolić i obtoczyć w mące krupczatce.
2.Następnie usmażyć na oleju na złoty kolor. Na tym samym oleju podsmażamy 1 dużą cebulę pokrojoną w półksiężyce, też na złoty odcień :)
3.Odcedzamy brzoskwinie i kroimy w plasterki, a sok mieszamy z ketchupem.
4.Usmażone ryby kładziemy w naczynie żaroodporne, na ryby kładziemy podsmażoną cebulkę i na cebulę brzoskwinie(układamy warstwami w tej samej kolejności).
5.To wszystko zalewamy sokiem wymieszanym z ketchupem i przykrywamy folią aluminiową albo przykrywką. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temperaturze 170⁰ aż do zagotowania się potrawy. Podajemy na ciepło lub na zimno,, w zależności od upodobania konsumenta:))) do ziemniaków lub ryżu.
Najlepiej smakuje na zimno do wódki na następny dzień :)
SMACZNEGO
Komentarze