pstrąg tęczowy ze szparagami

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

wyborne danie, sycące i lekkie. Bardzo szybko się je robi

  • 20 min

Składniki:

  • duży filet z pstrąga tęczowego
    cytryna
    pieprz, sól
    oliwa
    500g szparagów
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg tęczowy ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. szparagi mieszamy w naczyniu żaroodpornym z oliwą solą i pieprzem. Rybę posypujemy solą, pieprzem, skórką startą z cytryny i skrapiamy sokiem. Wkładamy ją na kratkę piekarnika. po 5 min wkładamy szparagi i pieczemy jeszcze 11 min.

Porady

można zamiast pstrąga użyć łososia. Podaję z ziemniakami z wody lub pieczonymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować