Pstrąg tęczowy z fasolką

  • wyświetlono: 787 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pstrąga to bardzo wdzięczna ryba, jej mięso łatwo odchodzi od dość dużych ości i jest prosta w przygotowaniu.

smakowisko
  • 30min

Składniki

2 świeże pstrągi patroszone ( np. tęczowe)
2 łyżki przyprawy do ryb Kamis
2 łyżeczki masła
1 cytryna
sok z 1/2 cytryny
4 gałązki rozmarynu
400 g świeżej fasolki szparagowej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg tęczowy z fasolką

  • 1. Ryby umyć, osuszyć za pomocą papierowych ręczników, skropić sokiem z cytryny, a następnie od środka i na zewnątrz natrzeć rybę przyprawą do ryb. Całą cytrynę sparzyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Do wnętrza każdej ryby włożyć kawałek masła, dwie gałązki rozmarynu oraz 3 plasterki cytryny. Jeśli zostaną nam plasterki cytryny można ułożyć je na skórze ryby.

    Blaszkę do pieczenia ryby wyłożyć folią aluminiową i wysmarować oliwą lub masłem. Ułożyć na niej wcześniej przygotowane ryby. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C.

    Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować na parze. Ja gotuję około 8-10 minut.

Porady

Przepis na 2 porcje

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuszybki_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg surowy

Dodane przez: klementynka

pstrąg pieczony z warzywami

Taki pstrąg to sposób na szybki...

Pstrąg smażony z migdałami

Dodane przez: Gregorhspeed

Pstrąg smażony z migdałami

Pstrąg w migdałach to świetne urozmaicenie...

Pstrąg pieczony z tymiankiem

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pstrąg pieczony z tymiankiem

Dziś zapraszam na rybkę! Pstrąg...

Kotlety z fasoli Jaś

Dodane przez: bogusia82

Kotlety z fasoli Jaś

Kotlety przyrządziłam na piątkowy...

pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Dodane przez: justi2401

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Tak przygotowany pstrąg jest tak...

image-1auj0dp

Dodane przez: wiesiołek

Pstrąg pieczony z orzechami

Pyszna rybka z piekarnika