Pstrąg tęczowy z fasolką

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Pstrąga to bardzo wdzięczna ryba, jej mięso łatwo odchodzi od dość dużych ości i jest prosta w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 świeże pstrągi patroszone ( np. tęczowe)
    2 łyżki przyprawy do ryb Kamis
    2 łyżeczki masła
    1 cytryna
    sok z 1/2 cytryny
    4 gałązki rozmarynu
    400 g świeżej fasolki szparagowej
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg tęczowy z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, osuszyć za pomocą papierowych ręczników, skropić sokiem z cytryny, a następnie od środka i na zewnątrz natrzeć rybę przyprawą do ryb. Całą cytrynę sparzyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Do wnętrza każdej ryby włożyć kawałek masła, dwie gałązki rozmarynu oraz 3 plasterki cytryny. Jeśli zostaną nam plasterki cytryny można ułożyć je na skórze ryby.

    Blaszkę do pieczenia ryby wyłożyć folią aluminiową i wysmarować oliwą lub masłem. Ułożyć na niej wcześniej przygotowane ryby. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C.

    Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować na parze. Ja gotuję około 8-10 minut.

Porady

Przepis na 2 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować