Pstrąg pomidorowy z piekarnika z cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pstrągi są pyszne, maja delikatne mięso i są łatwe w przygotowaniu. Wystarczy oczyścić i wstawić do piekarnika.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pstrągi
    50 ml oleju rzepakowego
    ok. 7 g pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią / ok. pół saszetki
    szczypta białego pieprzu
    szczypta granulowanego czosnku
    szczypta lubczyku
    szczypta soli i cukru

    2 cukinie
    łyżka oleju rzepakowego
    łyżka ziół prowansalskich
    sól do smaku
    małe pomidorki
    listki bazylii do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pomidorowy z piekarnika z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wlać olej, dodać przyprawy i wymieszać. Pstrągi dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Miksturą posmarować ryby ze wszystkich stron i w środku. Zostawić pstrągi w lodówce na ok 30 min. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w większe kawałki. Przełożyć do miseczki dodać zioła i olej, sól, i dokładnie wymieszać. Foremkę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć pstrągi. Ułożyć pokrojone cukinie i małe pomidorki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.
    Przed podaniem udekorować listkami bazylii. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pstrąg Ryby Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować