Pstrąg po galicyjsku z chrzanem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni małopolskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrągi: 4 sztuki
    - Ząbki czosnku: 4 sztuki
    - cytryna: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 puszka
    - olej: 0.33 szklanki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - świeżo starty chrzan do smaku: 1 szczypta

Pstrąg po galicyjsku z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyść i spraw pstrągi. Pozostaw głowy, ale usuń oczy. Ryby dokładnie umyj, kilkakrotnie zmieniając wodę. Osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj czosnkiem roztartym z solą, oprósz pieprzem. Włóż do każdej ryby po kilka gałązek natki, skrop mięso sokiem z cytryny. Usmaż na bardzo gorącym oleju (dla smaku możesz dodać nieco masła). Podawać z chrzanem i plasterkami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy