Pstrąg pieczony ze szpinakiem i orzechami

4.5 (181 ocen)

  • 50 min

Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych ryb, a do tego połączenie szpinaku i prażonych orzechów, które ma naprawdę oryginalny smak!

  • 50 min

Składniki:


  • • 4 filety z pstrąga
    • 300 g szpinaku mrożonego
    • ser sałatkowy typu feta
    • 1 ząbek czosnku
    • sól, pieprz
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżki posiekanych orzechów


Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pstrąg pieczony ze szpinakiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Szpinak smażymy na maśle, dodając do niego posiekany ząbek czosnku, sól i pieprz. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony w kostkę ser, mieszamy i zestawiamy. Posiekane orzechy prażymy na suchej patelni, aż będą przyrumienione. Filety posypujemy szczyptą soli i pieprzem, nakładamy na nie farsz szpinakowy i posypujemy orzechami. Filety pieczemy 25 minut w rozgrzanym do 180°C piekarniku.

Porady

Podajemy od razu, najlepiej z surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować