Pstrąg pieczony z migdałami - Publikacja w PG

  • wyświetlono: 1125 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Klasyka kuchni francuskiej - Truite amandine.Szlachetny pstrąg w migdałach.

Goszka
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- filet z pstrąga bez skóry: 4 sztuki
- płatki migdałowe: 4 łyżki
- Jajko: 1 sztuka
- sok z cytryny: 1 sztuka
- limonka: 2 sztuki
- sól, biały pieprz do smaku: 1 łyżeczka
- oliwa do smarowania: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg pieczony z migdałami - Publikacja w PG

  • Pstrąg pieczony z migdałami1. - Filety przekroić na dwa kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 15 minut
  • 2. - Blachę wysmarować oliwą, pstrąga z jednej strony moczyć w rozstrzepanym jajku a następnie w płatkach migdałowych i układać na blasze stroną z płatkami do góry.
  • 3. - Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.
    - Podawać z limonką i zieloną sałatą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wigiliaobiadkuchnia francuskawarsztaty_kulinarne

Komentarze

Podobne przepisy

pstrąg pieczony

Dodane przez: Aleksandra J

Pstrąg pieczony z cytryną i koperkiem

Proste potrawy smakują najlepiej....

pstrąg

Dodane przez: marta625

Pstrąg pieczony w folii

Zdrowa ryba z folii

image-1auj0dp

Dodane przez: wiesiołek

Pstrąg pieczony z orzechami

Pyszna rybka z piekarnika

pstrąg z masłem

Dodane przez: dusiowa

Pieczony pstrąg w folii

Ostatnio po raz pierwszy przygotowałam...

Pstrąg w folii pieczony

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pstrągi w folii pieczone

Pstrągi pieczone w piekarniku to...

pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Dodane przez: justi2401

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Tak przygotowany pstrąg jest tak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE