Pstrąg pieczony z masłem ziołowym

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Zdrowy obiad nie tylko na piątek!

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • wypatroszony pstrąg
    pół cytryny
    10 dag masła
    pół pęczka natki pietruszki
    pół pęczka koperku
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony z masłem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga umyć, osuszyć. Cytrynę pokroić na plastry. Pietruszkę, koperek oraz czosnek drobno poszatkować, dokładnie wymieszać z masłem. Rybę na zewnątrz i środku natrzeć solą i pieprzem. Środek natrzeć masłem z ziołami i czosnkiem, obłożyć plasterkami cytryny. Rybę zawinąć w folię aluminiową stroną błyszczącą do środka, piec w piekarniku w 180'C przez 50-60 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować