Pstrąg pieczony w szalotkach

0 (0 ocen)

  • 9 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na smaczną, pieczoną rybę.

  • 9 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetu z pstrąga
    3 szalotki
    50 ml cytrusowego sosu sojowego
    3 łyżki oleju sezamowego
    2 łyżki jasnego sosu sojowego
    1 pęczek natki pietruszki
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pieczony w szalotkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg pieczony w szalotkach 1. Filety dzielimy na mniejsze kawałki, usuwamy ości.
    Sosy, olej, pokrojone na talarki szalotki, posiekaną natkę mieszamy, doprawiamy pieprzem. Przelewamy do większego naczynia, układamy filety, skórą do góry. Marynujemy przez noc.
    Następnie każdy filet układamy na większych kawałkach folii aluminiowej, na każdy układamy szalotki i natkę, polewamy sosem. Z folii robimy koperty, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować