Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem

  • wyświetlono: 1849 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pstrąga można podawać z ryżem i warzywami.

ImpresjaSmaku
  • 2 porcje

Składniki

2 pstrągi w całości (1 pstrąg na osobę)
1 cytryna
4 gałązki rozmarynu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg pieczony w cytrynach z rozmarynem

  • zdrowo_jedz1. Pstrąga oprószamy solą i pieprzem. Cytrynę kroimy na plasterki. Na wierzch i do środka pstrąga wkładamy 2-3 plasterki cytryny i gałązkę rozmarynu. Każdego pstrąga zawijamy oddzielnie w folię aluminiową (szczelnie)
  • zdrowo_jedz2. Wkładamy pstrągi do nagrzanego do 200 C piekarnika na 20-25 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadwegetariańskiedieta bezglutenowazdrowo_jedz

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg pieczony z ziołami, cytryną i masełkiem

Dodane przez: edytaha

Pstrąg pieczony z ziołami i cytryną

Danie banalnie proste, ale smakuje...

Pstrąg z cytryną

Dodane przez: AnetaJ

Pstrąg z cytryną

Fantastyczna rybka, przy której...

Pieczony pstrąg w warzywach

Dodane przez: eluchap

Pieczony pstrąg w warzywach

Pieczony pstrąg w warzywach prosto...

Pstrąg pieczony w ziołach

Dodane przez: kamila19851

Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrag powstał w oparciu o przepis...

Pieczone pstrągi z rozmarynem i koprem

Dodane przez: Darmiona

Pieczone pstrągi z rozmarynem i koprem

Pyszna ryba, zasmakuje każdemu:-)

Schab pieczony z rozmarynem

Dodane przez: kuchenny świat

Schab pieczony z rozmarynem

Zapraszam na pyszny schab pieczony...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.