Pstrąg pieczony nadziewany serem feta i czosnkiem

4.49 (169 ocen)

Nie tylko dla jarosza :)

Składniki:


  • 4 pstrągi
    opakowanie sera feta
    pęczek świeżego koperku
    czosnek
    cytryna
    sól
    masło
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pieczony nadziewany serem feta i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie 1.
    Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić na zewnątrz i w środku, natrzeć świeżym czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
    Ser feta podusić, dodać czosnek i 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku.
    Do miękkiego masła dodać posiekany koperek i czosnek. Dobrze wymieszać, doprawić.

    Do środka każdej ryby włożyć wcześniej przygotowany farsz feta.
  • pstrąg 2. Pstrągi spiąć wykałaczkami. Pstrągi przełożyć na folię posmarowaną olejem. Ja położyłam papier do pieczenia.
  • pstrąg 3. Na wierzchu każdego pstrąga położyć kawałki czosnku i masła. Folię zawinąć.

    Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni Celcjusza. Rybę wstawić do piekarnika na około 20 minut.
    Następnie odwinąć folię i piec jeszcze przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć z folii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

schab nadziewany serem feta

To może cię zainteresować