PSTRĄG pieczony

0 (0 ocen)

  • 30 min

doskonały na niedzielny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • porcja dla 2 osób - sposób - wymyślony przez Nas ;]

    2 pstrągi
    1/2 cytryny
    1 pęczek koperku
    2 duże ząbki czosnku
    masło
    sól/ pieprz/ przyprawa do ryby (u mnie podlaska)
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy dwa kawałki folii aluminiowej. Pstrągi układamy na folii - na błyszczącej stronie, przyprawiamy je do smaku na zewnątrz i w środku. Do środka wkładamy kawałki cytryny i gałązki koperku. Na wierzchu układamy plasterki masła, plasterki czosnku i koperek. Zawijamy folię szczelnie tak, aby utworzyły sie "kieszonki". Wkładamy do nagrzanego piekarnika - 180 stopni i pieczemy około 20 minut (małe pstrągi) lub 30 minut (duże pstrągi).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować