Pstrąg pieczony

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Pyszna rybka .

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 pstrągi
    ½ kostki masła
    Cytryna
    Koperek
    Pieprz i sól do smaku
    Czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dokładnie myjemy.

    Przyprawiamy pieprzem, solą oraz resztą przypraw z obu stron oraz w środku .

    Do środka kładziemy też koperek i czosnek oraz masło .

    Skrapiamy sokiem z cytryny.


    Całość zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika .

    Pieczemy 30minut W temperaturze 200°
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować