PSTRĄG NA MAŚLE ROZMARYNOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawe połączenie smaków, które po raz pierwszy poznałam u przyjaciół w Niemczech.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z pstrąga
    50 g masła
    kilka gałązek świeżego rozmarynu
    pieprz cytrynowy
    sól
    Dodatki:
    ryż brązowy
    buraczki ćwikłowe

Pstrąg na maśle rozmarynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z każdej strony oprószyć pieprzem cytrynowym i solą.
  • 2. Na patelni rozpuścić masło. Dodać kilka gałązek rozmarynu. Następnie położyć rybę skórką do dołu. Przykryć patelnię.
  • 3. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 4. Buraczki pokroić w cieniutkie plasterki. Ułożyć je w miseczce i skropić octem balsamicznym.
  • 5. Przełożyć gotowe danie na talerz, dodając ulubioną sałatę. Na sałacie ułożyć plasterki buraczków.

Porady

Ryż będzie smaczniejszy, jeśli ugotuje się go na kostce rosołowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy