Pstrąg łososiowy w sosie serowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny pomysł na obiad!

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 filet pstrąga łososiowego
    - 1 łyżeczka koperku
    - 25 g serka topionego ziołowego
    - 1/3 sera pleśniowego Lazur niebieskiego
    - sól, pieprz
    - plasterki cytryny
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - 1 łyżka wody
    - 1 łyżka oliwy z oliwek
    - przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg łososiowy w sosie serowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oprószamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Okładamy plastrami cytryny i odstawiamy na ok. 1 h, aby przeszła aromatem.
  • 2. Wodę, jogurt naturalny, sery, koperek i sól oraz pieprz podgrzewamy w małym rondelku do dokładnego rozpuszczenia i połączenia składników.
  • 3. Rybę smażymy na oliwie z oliwek, polewamy gotowym sosem.

Porady

Ja podaję rybkę z mixem sałat z sosem winegret i pieczonymi ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować