Pstrąg grillowany w folii

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Sezon grillowy już dawno się rozpoczął. U nas nie tylko kiełbaski i szaszłyki - moja rodzina uwielbia ryby z grilla, zwłaszcza te pieczone w folii.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 pstrągi wypatroszone
    sól
    pieprz
    ulubiona przyprawa do ryb
    pietruszka (ok łyżeczki na jedną rybę)
    olej
    folia aluminiowa

Pstrąg grillowany w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby myjemy, pozbawiamy ewentualnych łusek.
    Solimy, doprawiamy lekko pieprzem. Do środka dajemy posiekaną pietruszkę.
    Folię na całości smarujemy lekko olejem. Układamy rybę na środku i zawijamy folię tak, aby utworzyć kieszonkę.
    Pieczemy na grillu (ważne, by nie było ognia, sam żar) ok 30 min kilka razy odwracając.
    Podajemy z ulubionymi warzywami.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy