Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z dressingiem to propozycja dla zdrowo odżywiających się czy lubiących lekko zjeść, ta propozycja pasuje zarówno na obiad jak i na kolację, przepis jest prosty i nie wymaga talentu kulinarnego.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 wypatroszone pstrągi ze skórą
    4 łyżki oliwy z oliwek z cytryną
    2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
    1 łyżka dowolnej przyprawy do ryb
    Sól do smaku
    Pieprz do smaku

    Dodatek:
    25 dag mieszanki sałat lodowych
    Sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku
    Sok z ½ cytryny
    2 łyżki oliwy extra vergine

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0extekh 1. Pstrągi kroimy nieduże dzwonka, umieszczamy w misce, oprószamy mieszanką przypraw do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, mieszamy, wkładamy na 40 minut do lodówki, aby ryba naszła smakiem przypraw.
  • image-0k6yso7 2. Następnie rybę umieszczamy w koszyku parowara, przykrywamy i gotujemy na parze 20 minut.
  • image-20rm6co 3. Mieszankę sałat umieszczamy w salaterce, oprószamy solą i perzem, skrapiamy sokiem z cytryny polewamy oliwą, mieszamy, rozkładamy na talerze na wierzchu kładziemy gotowane pstragi.
    Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Sałata Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować