Pstrąg faszerowany fetą

0 (0 ocen)

Prosty i szybki sposób na zdrowy i pełnowartościowy obiad. Staram się, by ryba jak najczęściej gościła w naszym codziennym menu.

Składniki:

  • 4 pstrągi (ok.1kg)
    250 g sera typu feta
    2 średnie cebule
    3/4 szkl. bułki tartej
    6 łyżek oliwy
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    pęczek koperku
    cytryna
    kilka pomidorków kokatajlowych
    sól, pieprz

Pstrąg faszerowany fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Natrzeć solą i pieprzem, chłodzić godzinę w lodówce.
  • 2. Cebule posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Wymieszać z pokruszoną fetą, bułką tartą, posiekaną natką i koperkiem (kilka gałązek zostawić do dekoracji). Przyprawić solą i pieprzem.
  • farszem nadziej pstrągi. 3. Przygotowanym farszem nadziać pstrągi i spiąć wykałaczkami.Posmarować resztą oliwy. Piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.160st. Ryby podawać przybrane plasterkami cytryny i koperku. Można udekorować pomidorkami koktajlowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy