Przystawka z szynki parmeńskiej

4.5 (173 ocen)

Pyszna przystawka, która zniknie ze stołu zanim się obejrzysz.

Składniki:

  • 10 dag szynki parmeńskiej w plasterkach, 1 ziemniak, 10 dag fety, pół cebuli, pęczek szczypiorku, pieprz, oliwki zielone- około 10 szt., listki bazylii do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Przystawka z szynki parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaka gotujemy w mundurku. Pogniecionego ziemniaka mieszamy z pokruszoną fetą. Dodajemy drobno pokrojony szczypiorek i pokrojoną w kostkę, podsmażoną na patelni cebulę. Masę doprawiamy do smaku pieprzem. Z masy formujemy kuleczki, które owijamy plastrami szynki. Nadziewamy na wykałaczkę. Ozdabiamy oliwkami i listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Taka mała przystawka na jeden kęs najlepiej nadaje się na imprezę w formie szwedzkiego stołu. Co jeszcze można podać na szwedzkim stole? Zobacz więcej naszych pomysłów na przekąski na imprezę

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować