Przystawka z łososiem i szpinakiem

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Niedawno wróciłam z wakacji w Niemczech, skąd przywiozłam ten przepis. Rolada jest wyjątkowo smaczna i bardzo ładnie prezentuje się na stole.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● 20 dag pikantnego żółtego sera
    ● 15 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    ● 40 dag twarogowego serka naturalnego
    ● 15 dag wędzonego łososia w plastrach
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Przystawka z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy ze szczyptą
    soli i pieprzu. Żółty ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach, mieszamy
    z jajkami. Wylewamy na płaską blachę (36x34 cm) wyłożoną
    papierem do pieczenia.
  • Przystawka z łososiem i szpinakiem 2. Szpinak rozmrażamy, odciskamy,
    wykładamy nierównomiernie
    na masę jajeczną.
    Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    170 °C. Studzimy.
  • Przystawka z łososiem i szpinakiem 3. Na omlecie rozsmarowujemy
    warstwę serka naturalnego,
    rozkładamy plastry łososia.
    Zwijamy w roladę, a następnie
    zawijamy w folię aluminiową.
    Schładzamy ok. 6 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować