Przystawka z łososiem i szpinakiem
- wyświetlono: 11595 |
- dodany do książki kucharskiej: 45 |
- polecenia: 2
Niedawno wróciłam z wakacji w Niemczech, skąd przywiozłam ten przepis. Rolada jest wyjątkowo smaczna i bardzo ładnie prezentuje się na stole.
40min PT40M
Składniki
● 6 jajek● 20 dag pikantnego żółtego sera
● 15 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
● 40 dag twarogowego serka naturalnego
● 15 dag wędzonego łososia w plastrach
● sól
● pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Przystawka z łososiem i szpinakiem
- 1.
Jajka ubijamy ze szczyptą
soli i pieprzu. Żółty ser ścieramy
na tarce o dużych oczkach, mieszamy
z jajkami. Wylewamy na płaską blachę (36x34 cm) wyłożoną
papierem do pieczenia. 2. Szpinak rozmrażamy, odciskamy,
wykładamy nierównomiernie
na masę jajeczną.
Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
170 °C. Studzimy.3. Na omlecie rozsmarowujemy
warstwę serka naturalnego,
rozkładamy plastry łososia.
Zwijamy w roladę, a następnie
zawijamy w folię aluminiową.
Schładzamy ok. 6 godzin.
PP_10-2010
Podobne przepisy
Dodane przez: MajkaAnia
Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem
Są uniwersalne. Smakują zarówno...
Dodane przez: Kuchnia Viki
Rolada ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Pyszna i prosta przekąska, która...
Dodane przez: BonAppetitMalgorzata
Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem
Idealna przystawka na romantyczny...
Komentarze