Przystawka pomidorowo-jajeczna

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Prosta przystawka - mój oryginalny pomysł - nieźle smakuje ale i nie zapycha.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 (Lub maksymalnie 3) jajko
    1 pomidor
    Majonez
    Ogórek zielony
    Natka pietruszki
    Sól

Przystawka pomidorowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki, wyłuskać z białka samo żółtko. Obciąć czubek pomidora, łyżeczką rozdrobnić miąższ, nie naruszając powłoki, do środka dodać łyżkę majonezu (Ja użyłem Hellmanz). posolić i wymieszać. Do sosu w środku pomidora wrzucić wyłuskane żółtko (Ewentualnie 2 lub 3 jeśli pomidor jest duży). Posypać wierzch natką pietruszki. Ozdobić układając wokoła plasterki zielonego ogórka (Jak na zdjęciu). Można podawać na przystawkę przed daniem głównym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy