Przystawka a la sushi

4.51 (200 ocen)

  • 60 min

znakomita przekąska na różnego rodzaju przyjęcia

  • 60 min

Składniki:

  • składniki:
    liście nori
    szklanka ugotowanego w vegecie ryżu
    2 słoiczki kawioru jeden czarny jeden czerwony
    jajka
    4 paluszki surimi
    sól
    majonez
    keczup
    przyprawa do dań chińskich
    kolorowy pieprz grubo mielony
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Przystawka a la sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ryż doprawiamy solą i grubo zmielonym pieprzem oraz przyprawą chińską, liście nori rozkładamy na macie bambusowej .lekko ciepły ryż rozkładamy na liściach nori następnie smarujemy majonezem wymieszanym z keczupem, przy dolnej krawędzi układamy paluszki surimi wzdłuż liścia i delikatnie zwijamy, na kolejnych liściach z ryżem zamiast paluszków w ten sam sposób rozkładamy kawior, a na następnych ryż zamieniamy na usmażone jajko.

Porady

do przystawki możemy dodać również wędzonego łososia, awokado lub zielonego ogórka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować