Przysmak z łososia solonego

4.5 (165 ocen)

Uwielbiamy z mężem łososia , dlatego wymyślam różne sposoby jego podania. Ta przekąska jets znakomita!

Składniki:

  • 40 dkg filetów z łososia
    Sok z cytryny
    kilka prawdziwków marynowanych
    Sól
    Pieprz
    Olej lub oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przysmak z łososia solonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć ,osuszyć i obficie natrzeć solą i zawinąć w folię aluminiową. Pozostawić w lodówce na dobę.
    Następnie opłukać zimną wodą aby nie był za słony.
    Następnie łososia osuszyć i bardzo cienko ,wzdłuż włókien pokroić na cieniutkie plasterki.
    Każdy kawałek łososia skropić sokiem z cytryny.
    Grzyby pokroić w kostkę .
    Na półmisku układać plasterki ryby , posypać pokrojonymi grzybkami i udekorować wg uznania.. Następnie skropić go oliwą , oprószyć świeżo zmielonym pieprzem . Wstawić na godzinę do lodówki.

Porady

Można dodac jeszcze cebulki pokrojonej w kostkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować