Przysmak szewca

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Proste danie idealne na obiad w gronie rodzinnym

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pół kg ziemniaków
    trzy cebule
    pół kg podgarla
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przysmak szewca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki i cebulę myjemy i obieramy, kroimy w cienkie plasterki
  • 2. podgarle kroimy w cienkie plastry
  • 3. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwowo: podgarle, ziemniaki, cebula, każdą warstwę soląc i pieprząc. Czynność powtarzamy aż do wykorzystania wszystkich składników.
  • 4. Naczynie przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do piekarnika i ustawiamy temperaturę 180 stopni
  • 5. Po upieczeniu, upewniwszy się, że składniki są już miękkie serwujemy z ulubioną surówką

Porady

Do tego dania idealnie pasuje surówka z kiszonej kapusty lub selera i jabłka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować