Przysmak śląski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 18 lat. Interesuję się chemią i fotografią. Potrawę nauczyła mnie robić kuzynka ze Śląska.

Składniki:

  • ● fi let z kurczaka
    ● mały por
    ● 50 dag pieczarek
    ● 20 dag makaronu zacierka
    ● oliwa
    ● sól
    ● maggi
    ● przyprawa do gyrosa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przysmak śląski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Fileta myjemy i kroimy
    w kostkę. Mieszamy z łyżką
    oliwy, przyprawą do gyrosa
    i odstawiamy na pół godziny.
  • 2. Pora oczyszczamy i kroimy
    w krążki. Pieczarki obieramy
    i kroimy w plasterki. Podsmażamy
    na oliwie, dodajemy
    mięso i smażymy 10 minut.
    Doprawiamy solą i maggi.
    Mieszamy z makaronem i od
    razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować