Przysmak mięsożercy czyli zapiekanka inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy. Cebulę, wędlinę i kiełbasę kroimy w kosteczkę a następnie podsmażamy na maśle.
2.Przygotowujemy sos ziołowy: wodę, śmietanę, liść laurowy, ser topiony wrzucamy do rondla i zagotowujemy i przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, suszonym koperkiem lub świeżym.
3.Do naczynia żaroodpornego układamy poziomami :
* makaron, kiełbasa podsmażana z cebulą, ser żółty z tarty i sos.
kolejne warstwy tak samo. ostatnia to makaron z sosem i serem żółtym.
4.Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C, całość pieczemy przez 10 minut. Życzę smacznego!
Porady
Przepis jest ma 5 os. Kiełbasę i wędlinę można zastąpić mięsem mielonym lub kurczakiem.
Komentarze