Przysmak cygański

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dodatek jabłka sprawia, że są oryginalne.

Składniki:

  • ● 4 plasterki kiełbasy szynkowej
    ● 2 kiszone ogórki
    ● 5 dag żółtego sera
    ● 1/2 jabłka
    ● masło do posmarowania pieczywa
    ● 2 duże kromki chleba pszennego
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przysmak cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę podsmażamy
    z obu stron na rozgrzanej
    patelni teflonowej. Odkładamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Żółty ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Ogórki
    kroimy w plasterki. Jabłko
    obieramy, a następnie kroimy
    w 4 półplasterki
  • 3. Kromki smarujemy masłem,
    przekrawamy. Na każdej
    układamy po plasterku
    wędliny, jabłka i 2-3 plasterki
    kiszonego ogórka. Wierzch
    posypujemy żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować