Przysmak ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, po czym powoli wlewać ½ szklanki zimnej wody, wsypać mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm natłuścić margaryną, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Jajka rozmącić. Masło stopić w rondelku, dodać cukier, cukier waniliowy i, ciągle mieszając, wlać jajka, zagotować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać.
3.Na cieście rozłożyć kawałki osączonego ananasa, polać ½ szklanki syropu z puszki. Na wierzchu rozłożyć masę kokosową i wstawić do piekarnika. Piec w tej samej temperaturze 20 minut. Gotowe ciasto pokroić na porcje.
Komentarze