Przyprawa do pieczonego mięsa, ryb i drobiu

0 (0 ocen)

  • 10 min

W sezonie staram się zabrać z natury najwięcej jak się da na zimową porę, by cieszyć się świeżym aromatem ziół, które łącze w różne mieszanki by wzbogacały smaki potraw.

  • 10 min

Składniki:

  • łyżeczka pieprzu kolorowego
    suszona papryczka jalapeno
    suszone chili
    suszona czerwona słodka papryka
    łyżeczka kminku
    suszony czosnek w plasterkach
    łyżeczka kolendry
    pół łyżeczki białej gorczycy

Przyprawa do pieczonego mięsa, ryb i drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy umieszczamy w moździerzu i lekko rozcieramy. Przesypujemy do szczelnego pojemniczka i przechowujemy w suchym i zaciemnionym miejscu. Używamy do pieczonych mięs, ryb i drobiu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy