Przyprawa do mięs i twarożków z czosnku niedźwiedziego

0 (0 ocen)

  • 5 min

Czosnek niedźwiedzi to leśne bogactwo, warto go wprowadzić do swojej codziennej diety. ;)

  • 5 min

Składniki:

  • 2 szklanki suszonego czosnku niedźwiedziego
    1 szklanka soli morskiej
    1 łyżka białego pieprzu w ziarnach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przyprawa do mięs i twarożków z czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do malaksera wsypujemy czosnek niedźwiedzi, sól oraz pieprz. Rozdrabniamy trybem pulsującym przez około pięć minut, jak mieszanka zacznie przypominać dość miałką przyprawę.

    Przyprawę przechowujemy w szczelnie zamkniętym, szklanym słoiku.

    Marynujemy w niej mięso, szczególnie polecam do dziczyzny, można również dodawać do twarogów i pierogów ruskich. 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować