Przyprawa curry przepis I

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najprostsza wersja popularnej mieszanki przypraw. Niezbędna nie tylko w kuchni indyjskie, a również ogólnie azjatyckiej czy jamajskiej. Istnieje wiele wersji lecz ta jest bardzo prosta. Pojawią się na blogu również inne bardziej wymagające, ale tą prostą powinien posiadać każdy w swojej kuchni.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1,5 łyżki kurkumy, można więcej

    * 2 łyżki kminu rzymskiego

    * 2 łyżki kolendry

    * 1 liść laurowy

    * 2 łyżki kozieradki

    * 1 łyżeczka płatków chili

    * 1 łyżeczka białego pieprzu

    * 1 łyżeczka imbiru

    * 1,5 łyżeczki nasion musztardy

    * 2 goździki

    * 1 łyżeczka soli

    * 3/4 łyżeczki cynamonu

    * dodatkowe przyprawy: kardamon, liście curry, cukier, chili kashmiri, ziele angielskie, czosnek, fenkul
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dodatki

Przyprawa curry przepis i - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Curry 1. Wszystkie nie mielone przyprawy prażymy na patelni parę minut.
  • Curry 2. Mielimy wszystko mixerem lub ręcznie w moździerzu.
  • Curry 3. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku do 2 miesiący.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (156 ocen)

Zdobywca nagrody

Zupa Curry

To może cię zainteresować