Surówka z czerwonej kapusty na zimę

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 średnie główki kapusty czerwonej,12 cebul,10 jabłek,sól,pieprz do smaku,3 litry wody,1 szkl. octu ,1 szkl.cukru,10 liści laurowych,10 ziaren ziela angielskiego i 3łyżeczki gorczycy.

Surówka z czerwonej kapusty na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkuje na wiórka i wrzucam do gotujacej się zalewy,po nieco 40 minutach dodaje poszatkowaną cebulę i jabłka.Mieszam wszystko dokładnie,po zagotowaniu nakładam do słoików i pasteryzuje około 15 minut od zagotowania i zostawiam w garze do wystygniecia.

Porady

Poszatkować można robotem o grubszym otworze co jest na plastry,słoików wychodzi z tych proporcji 20 sztuk(słoiki 630l)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy