1.
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Do masy dodawać rozpuszczony miód i gorącą kawę a potem olej. Wsypać przyprawę do piernika i wymieszaną mąkę z sodą. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.
Piec 40-50 minut. Po upieczeniu przekroić na pół.
2.
Przygotować krem: mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wsypać kasze mannę, cały czas mieszając gotować ok. 5 minut. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchną masę i stopniowo dodawać krem z kaszy.
3.
Dolną część piernika posmarować konfiturą a na nią wyłożyć masę. Przykryć drugą częścią piernika. Wierzch oprószyć cukrem pudrem.
PPWS_12-2012
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze