Przepyszny domowy pasztet drobiowy o lekkim aromacie szałwi

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczny , smakowity doprawiony do smaku i sycący-domowy pasztet drobiowy z nutka szałwiowego aromatu. Nie równa sie z tymi ze sklepu-polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 udka z kurczaka
    około 40 deko wątróbki drobiowej
    60 deko mięsa indyczego
    4 marchewki
    3 cebule
    1 pietruszka korzeń.
    5 jajek
    iele angielskie do smaku
    liśc laurowy do smaku
    2 czerstwe bułki
    szałwia do smaku
    pieprz do smaku ,
    sól ,
    przyprawa do pieczeni, do pasztetów.
    domowa vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Przepyszny domowy pasztet drobiowy o lekkim aromacie szałwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso na pasztet przed mieleniem 1. Do dużego garnka wrzucić opłukane mięso oraz obrane warzywa. Posolić,dodać pieprz,ziele i liść laurowy. Gotować na malutkim ogniu do miękkości.Ostudzić po ugotowaniu. Dokładnie obrać mięso ze wszystkich kości


    Cebule posikać i usmażyć wraz z wątróbką .Nastepnie wszystkie składniki połączyć ze sobą i zemlec w maszynce 2 razy.
    Do mięsa dodać namoczone w bulionie w którym gotowało się mięso bułki oraz jajka i przyprawy i szałwię do smaku.
    Wymieszac dokładnie.Farsz przełozyć do wyłożonej papierem formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 6- -70 minut

    Zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować