Przepyszny domowy pasztet drobiowy o lekkim aromacie szałwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużego garnka wrzucić opłukane mięso oraz obrane warzywa. Posolić,dodać pieprz,ziele i liść laurowy. Gotować na malutkim ogniu do miękkości.Ostudzić po ugotowaniu. Dokładnie obrać mięso ze wszystkich kości
Cebule posikać i usmażyć wraz z wątróbką .Nastepnie wszystkie składniki połączyć ze sobą i zemlec w maszynce 2 razy.
Do mięsa dodać namoczone w bulionie w którym gotowało się mięso bułki oraz jajka i przyprawy i szałwię do smaku.
Wymieszac dokładnie.Farsz przełozyć do wyłożonej papierem formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 6- -70 minut
Zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku.Smacznego:)
Komentarze