Zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak zapiekanego, chrupiącego pieczywa z dodatkami.

  • 20 min

Składniki:

  • -2 bułki
    -parówka
    -pomidor,
    -ogórek korniszony
    -vegeta
    -plasterki sera żółtego
    -ketchup
    -margaryna

Zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bierzemy bułki i przekrawamy na pół.
  • 2. Na patelnię dajemy niewielki kawałek margaryny, roztapiamy i pokrojoną w plasterki parówkę podpiekamy z obu stron.
  • 3. Na połówki bułek kładziemy podpieczone plasterki parówki, plasterki pomidora, ogórka kiszonego, sera żółtego i posypujemy vegetą.
  • 4. Bułki kładziemy na patelnie i podpiekamy z obu stron. Bułkę na kolor złocisty a górną warstwę z dodatkami do momentu zapieczenia sera.
  • 5. Gotowe zapiekanki podajemy z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy