Przepyszna jajecznica Babci Ani

0 (0 ocen)

  • 10 min

To danie zawsze przygotowuje dla mnie moja na śniadanie Ukochana Babcia gdy ją odwiedzam. Ten smak przypomina mi dzieciństwo i jest niezmiennie pyszny.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 jajka (najlepiej takie ze wsi od kogoś znajomego)
    szczypiorek
    odrobinka soli
    3 plasterki wędzonej szynki
    masło klarowane (może być też zwykłe)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Przepyszna jajecznica babci ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie zaczynamy od roztopienia masła na patelni. Gdy masło stopi się całkowicie zdejmujemy na chwilę z ognia aby się nie spaliło.
  • 2. Teraz wbijamy całe jajka do miseczki solimy i roztrzepujemy widelcem aż jajka będą lekko puszyste.
  • 3. Następnie kroimy szynkę w kosteczkę a szczypiorek siekamy i wrzucamy na masło. Stawiamy z powrotem na ogień i gdy wszystko zacznie skwierczeć wlewamy jajka.
  • 4. Teraz mieszamy całość na malutkim ogniu az jajka lekko się zetną (konsystencja musi byc lekko płynna, nie spalone kawałki) Gorącą jajecznicę wykładamy na talerz i zjadamy z bułką :)

Porady

Najlepsze jajka to takie od gospodarza, który ma swoje kury i karmi je najlepszym pokarmem. To cały sekret tej przepysznej jajecznicy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować