Przeplatanka gyrosowo-ryżowa

  • wyświetlono: 119 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybkie danie na wizytę znajomych :)

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- paczka ryżu: 2 sztuki
- ser żółty: 500 gramów
- pierś kurczaka (można więcej): 500 gramów
- cebula: 2 sztuki
- papryka: 2 sztuki
- ogórek konserwowy: 3 sztuki
- kukurydza: 1 puszka
- przyprawa gyros: 1 opakowanie
- sól: 2 szczypty
- pieprz: 2 szczypty
- majonez: 1 sztuka
- ketchup: 1 sztuka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Przeplatanka gyrosowo-ryżowa

  • 1. Ugotuj ryż
  • 2. Usmaż pierś z kurczaka z cebulką (w przyprawie gyros)
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwowo:

    ryż, starty ser, majonez wymieszany z ketchupem, pierś z cebulą, ogórek pokrojony w kostkę, starty ser, ketchup, majonez, papryka w kostkę, kukurydza, starty ser
  • 4. Piec 30 minut

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżobiaddaniegyros
 

Komentarze

Podobne przepisy

Koperytki gyrosowe

Dodane przez: KatarzynaS

Kopertki gyrosowe z ciasta francuskiego

Jestem studentką. W czasie weekendowych...

pole ryżowe

Dodane przez: stawik15

pole ryżowe

Pole ryżowe to szybkie i smaczne...

Ryżowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Ryżowe

Smażę je zawsze, gdy moja rodzina...

Kotlety ryzowe

Dodane przez: Świeca Urszula

Kotlety ryżowe

Kotlety ryżowe smakują rewelacyjnie.Polecam.

kotlety ryżowe

Dodane przez: Doraa

Kotlety ryżowe

Na Bobyy kończy się tydzień wegetariański....

Ryżowy przekładaniec

Dodane przez: sammakko

Ryżowy przekładaniec

Zapiekanka, której podstawowym...