Przekładaniec z kaszy manny
Składniki:
- - 1 litr mleka
- 1 margaryna
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej
- 2 łyżki kakao
- 2 paczki herbatników petit beurre
- polewa czekoladowa
- kilka kostek posztakowanej mlecznej czekolady
Przekładaniec z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Mleko z margaryną i cukrem zagotować. Dodać kaszę mannę oraz 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać.
-
2.
Na dno blaszki 25cm x 30cm rozłożyć herbatniki. Gorącą jeszcze masę wylać na nie a na wierzch ułożyć kolejną ich warstwę.
-
3.
Udekorować polewą czekoladową i poszatkowaną mleczną czekoladą. Deser odstawić do lodówki najlepiej na noc aby herbatniki zmiękły.
Porady
Fajny efekt da dekracja z poszatkowanej białej czekolady albo wiórek kokosowych.
Komentarze