Przekładaniec z kaszy manny

0 (0 ocen)

Smak z dzieciństwa :)

Składniki:

  • - 1 litr mleka
    - 1 margaryna
    - 1 szklanka cukru
    - 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej
    - 2 łyżki kakao
    - 2 paczki herbatników petit beurre
    - polewa czekoladowa
    - kilka kostek posztakowanej mlecznej czekolady

Przekładaniec z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z margaryną i cukrem zagotować. Dodać kaszę mannę oraz 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać.
  • 2. Na dno blaszki 25cm x 30cm rozłożyć herbatniki. Gorącą jeszcze masę wylać na nie a na wierzch ułożyć kolejną ich warstwę.
  • 3. Udekorować polewą czekoladową i poszatkowaną mleczną czekoladą. Deser odstawić do lodówki najlepiej na noc aby herbatniki zmiękły.

Porady

Fajny efekt da dekracja z poszatkowanej białej czekolady albo wiórek kokosowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy