Przekładaniec z kaszą i aronią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruche ciasto zagniatam , Rozwałkowuję na dwa placki i piekę w formie 25x30 cm około 15 minut w 180 st.
Białka ubijam z cukrem, dodaję resztę składników. Delikatnie mieszam, przelewam do formy i piekę 15 minut w 180 st.
Kaszę manną wsypuję do rondelka i zalewam 1 i 1/2 szklanki zimnej wody. Odstawiam na około pół godziny aż kasza zmięknie. Następnie gotuję ją, dodając dwie łyżi cukru i mleko. Doprowadzam do wrzenia i studzę. Masło ucieram z pudrem, dodając po łyżce zimną kaszę. Masę dzielę na pół. Do jednej części dodaję konfiturę z aronii. Ciasto kruche smaruję fioletowa masą, przekładam blatem z białek, smaruję białą masą i przykrywam drugim kruchym plackiem. Polewam polewą czekoladową i dowolnie dekoruję.
Komentarze