Przekładaniec krówkowo-herbatnikowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Wspaniały placek dla miłośników masy krówkowej jaki herbatników. Idealny zarówno na święta jak i na poczęstunek dla gości. Już po pierwszym gryzie czujemy błogą słodycz krówki ale tez aromatyczny zapach gruszek.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • -4 jajka
    - 3 łyżki mąki
    - 1 łyżka kakao
    - 0,5 szklanki cukru
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - krem jogurtowy( w saszetkach)
    -1 jogurt naturalny
    -1 galaretka gruszkowa
    -1 snieżka smietanowa

Przekładaniec krówkowo-herbatnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku pieczemy standardowy ciemny biszkopt. Następnie krem jogurtowy należy zmiksować z jogurtem naturalnym i wyłożyć na biszkopt.
    Następnie na kremie układamy herbatniki na które wykładamy masę krówkową. Następnie znów wykładamy herbatnikami i smarujemy masa krówkową. Następnie ubijamy śmietankę i dodajemy tężejącą galaretkę i wykładamy na krówkę. Na wierz dla dekoracji siecieramy czekoladę

Porady

Najlepiej smakuje na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy