PRZEKŁADANIEC KAWOWO- BUDYNIOWY

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Rozpływający się w ustach, najlepszy następnego dnia.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka /składniki na biszkopt/: 4 sztuki
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - kakao: 3 łyżeczki
    - budyń śmietankowy /składniki na masę budyniową/: 2 sztuki
    - mleko: 2 szklanki
    - masło: 20 dekagramów
    - cukier puder: 3 łyżeczki
    - aronat śmietankowy krople: 4 sztuki
    - kremówka /składniki na msaę kawową/: 0.5 litra
    - cukier puder: 3 łyżeczki
    - śmietan fix: 2 sztuki
    - kakao: 0.5 łyżeczki
    - kawa rozpuszczalna: 3 łyżeczki

Przekładaniec kawowo- budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Ciasto wylej na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piecz 25-30 minut.
  • 2. Budynie ugotuj na mleku i wystudź. Masło utrzyj, dodawaj stopniowo wystudzony budyń, cukier puder i aromat, wszystko wymieszaj razem.
  • 3. Kremówkę ubij ze śmietan fix, cukrem pudrem, kakao i przesianą na drobno kawą.
  • PRZEKŁADANIEC KAWOWO- BUDYNIOWY 4. Zimny biszkopt przekrój na pół. Na pierwszej części rozsmaruj masę budyniową i 1/3 masy kawowej. Przykryj drugim plackiem, posmaruj resztą masy kawowej i dowolnie udekoruj. Postaw w chłodne miejsce

Komentarze

Podobne przepisy