Przekładaniec Herbatnikowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciasto spontanicznie wymyślone i szybko wykonane

  • 40 min

Składniki:

  • Jogurt Grecki duży,
    Śmietana kremówka 36% ( 300ml)
    Gorzka czekolada,
    2 białka,
    Paczka herbatników ( około 40 szt)
    6 łyżeczek Żelatyny
    6 łyżek wody
    Biała czekolada

Przekładaniec herbatnikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekładaniec Herbatnikowy 1. Herbatniki wyłożyc na blaszce, rozrobić żelatyne w 6 łyżkach wody
    Jogurt połaczyć z roztopioną gorzką czekoladą dodać połowe rozrobionej letniej żelatyny na koniec ubić białka na sztywno i połączyc z masą jogurtową. Masę przełożyc na herbatniki i schłodzić w lodówce.
    Na schłodzoną mase położyc kolejna warstwe herbatników i znowu do lodówki.
    Ubić kremówkę pod koniec dodac resztkę żelatyny i przełożyc na herbatniki ( znowu schłodzić )
    Rozpuścić w kąpieli wodnej biała czekoladę i porobić wzorki na schłodzonej masie kremowej ozdobić według gustu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy