Przekładaniec galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić. Przesiewać do tego stopniowo kisiele z budyniami i proszkiem , delikatnie mieszając. Przelać do blaszki(30x40) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180* ok 25 min.
2.Brzoskwinie odsączyć i zmiksować, albo pokroić na małe kawałeczki. Sok dopełnić wodą do 1/2 litra. Zagotować i rozpuścić galaretki. Odstawić do lekkiego tężenia. Wymieszać mus brzoskwiniowy z galaretkami i wyłożyć na biszkopt.Schłodzić.
3.Galaretki rozpuścić w 1/2 l.gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurt z galaretkami i wyłożyć na masie brzoskwiniowej.Całość schłodzić.
Komentarze