PRZEKŁADANIEC GALARETKOWY

  • wyświetlono: 509 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Orzezwiające.

Babcia Tereska
  • 100min

Składniki

1/
biszkopt kisielowo- budyniowy:
-5 jajek
-3/4 szklanki cukru
-2 białe kisiele
- 2 białe budynie
-2 łyżeczki proszku do piecz.
2/
mus brzoskwiniowy:
-1 puszka brzoskwiń
-2 galaretki brzoskwiniowe
3/
masa truskawkowa:
-1/2 l. jogurtu truskawkowego
-2 galaretki truskawkowe

Sposób przygotowania przepisu:

PRZEKŁADANIEC GALARETKOWY

  • 1. Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić. Przesiewać do tego stopniowo kisiele z budyniami i proszkiem , delikatnie mieszając. Przelać do blaszki(30x40) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180* ok 25 min.
  • 2. Brzoskwinie odsączyć i zmiksować, albo pokroić na małe kawałeczki. Sok dopełnić wodą do 1/2 litra. Zagotować i rozpuścić galaretki. Odstawić do lekkiego tężenia. Wymieszać mus brzoskwiniowy z galaretkami i wyłożyć na biszkopt.Schłodzić.
  • ciasto w przekroju3. Galaretki rozpuścić w 1/2 l.gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurt z galaretkami i wyłożyć na masie brzoskwiniowej.Całość schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciegalaretkajogurtbrzoskwinie

Komentarze

Podobne przepisy

image-0kwv0ty

Dodane przez: viki2903

krem czekoladowy z wafelkami

obłędny czekoladowy deser który...

Mandarynkowa panna cotta

Dodane przez: 2milutka

Mandarynkowa panna cotta

Deser bez pieczenia na ciepłe wiosenne...

upieczone bułki

Dodane przez: rene70

Drożdżówki z serem i wiśniami

Idealne bułeczki do popołudniowej...

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...