Przekładaniec z masą budyniową i kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wymyślony przekładaniec

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt okrągły gotowy - Masa budyniowa - 1 budyń na 2 szkl mleka, 2 łyżka mąki przennej, , 1/2 szkl cukru, kostka masła..Biszkopty okrągłe 1 paczka, Masa kajmakowa 1 puszka,Ciasto kokosowe - 3 białka, 2/4 szkl cukru, 1 szkl wiórek kokosowych, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, Krem śmietankowy - 500 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 pacz śmietan fix. dodatkowo 3łyżki kokosu zmieszanego z kakao i uprażonego na 2 łyżkach masła.

Przekładaniec z masą budyniową i kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z biszkoptu wycinam obwód tortownicy i wkładam go do srodka formy. Robię krem budyniowy - w szklance rozmieszać budyń z mąką, resztę mleka zagotować z cukrem, dodac rozmieszany budyń , zagotować. Masło utrzeć dodając zimny budyn. Robie ciasto kokosowe - białka ubijam z szczyptą soli i z cukrem, następnie łączę z kokosem i proszkiem do pieczenia, Ciasto przekładfam do tortownicy o średnicy 26 cm i piekę w temp.180 stopni 25 min
  • 2. Krem śmietanowy - kremówkę ubijam z cukrem pudrem dodając śmietan fixy. Na biszkopt nakładam masę budyniową, na masę układam biszkopty, na biszkopty nakładam masę kajmakową, na masę kładę ciasto kokosowe lekko dociskam i nakładam masę śmietanową . Posypuję kokosem z kakao.

Porady

Muszę się przyznać że się bałam co z tego wyjdzie - ale powiem tylko tyle pycha .POLECAM.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy