Przekładaniec z masą budyniową i kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z biszkoptu wycinam obwód tortownicy i wkładam go do srodka formy. Robię krem budyniowy - w szklance rozmieszać budyń z mąką, resztę mleka zagotować z cukrem, dodac rozmieszany budyń , zagotować. Masło utrzeć dodając zimny budyn. Robie ciasto kokosowe - białka ubijam z szczyptą soli i z cukrem, następnie łączę z kokosem i proszkiem do pieczenia, Ciasto przekładfam do tortownicy o średnicy 26 cm i piekę w temp.180 stopni 25 min
2.Krem śmietanowy - kremówkę ubijam z cukrem pudrem dodając śmietan fixy. Na biszkopt nakładam masę budyniową, na masę układam biszkopty, na biszkopty nakładam masę kajmakową, na masę kładę ciasto kokosowe lekko dociskam i nakładam masę śmietanową . Posypuję kokosem z kakao.
Porady
Muszę się przyznać że się bałam co z tego wyjdzie - ale powiem tylko tyle pycha .POLECAM.
Komentarze