Przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 45 min

łatwy w wykonaniu i często go przygotowuje

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto
    4 jajka
    4 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    100 g masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 opakowanie cukru waniliowego
    Masa
    1 kostka margaryny
    4 łyżki kakao
    8 łyżek mąki
    1 1/4 szklanki cukru
    3 szklanki mleka

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) z 4 jajek 4 szklanek maki 1 szklanki cukru 100 g roztopionego masła 2 łyżeczek proszku do pieczenia i 1 opakowania cukru waniliowego staranie zagnieść ciasto następnie podzielić je na 3 części wyłożyć na 3 natłuszczone oraz oproszone bułką tartą blaszki placki piec przez 20 min w temp 180 c

    2) przygotować masę rozpuszczoną margarynę wymieszać z 8 łyżkami mąki 1 1/4 szklanki cukru i 4 łyżkami kakao wlać mleko mieszając aż do zgęstnienia gorącą masą posmarować każdy placek na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi

Komentarze

Podobne przepisy