Przekładane ciasto francuskie z mięsem i pieczarkami

4.5 (151 ocen)

  • 40 min

Można podać na obiad ,albo na kolacje czy przyjęcie ,i wszystkim smakuje

  • 40 min

Składniki:

  • 1 cisto francuskie
    1 pierś od kurczaka
    25dkg pieczarek
    1 cebula
    4 plastry sera żółtego
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przekładane ciasto francuskie z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-194qffd 1. Mięso pokroić i usmażyć z przyprawą gyros ,sól ,pieprz .W innym naczyniu
    smażymy pokrojoną cebulę i pieczarki ,przyprawić .Ciasto francuskie podzielić na 4 części i nacinamy takie paski ,farsz cz nakładamy na środek
    na gore plaster sera żółtego Nacięte paski podnosimy do góry na farszcz .Pieczemy na pergaminie w temperaturze200 %około 20 minut na złoty kolor

Porady

podajemy z ziemniakami małymi albo kroimy na ćwiarteczki upieczonymi z przyprawami do ziemniaków .Ziemniaki lekko podgotować odcedzić odrobinę oleju i przyprawy ,wymieszać i do piekarnika ja robię na termoobiegu razem dwie potrawy .Podaje z surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować