Przekąskowe Sajgonki

  • wyświetlono: 233 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?

Beata-O
  • 5 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

• 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• Jajko
• Kilka grzybów Mun
• 10 dag kapusty pekińskiej
• 1 duża marchew
• Sos sojowy
• Sól
• Papryka ostra
• 1 opakowanie papieru ryżowego
• Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Przekąskowe Sajgonki

  • masa1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut.
    Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko.
    Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby.
    Kapustę drobno poszatkowaną.
    Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach.
    Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
  • farsz2. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
  • sajgonki3. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem.
    Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
  • sajgonki4. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustagrzybymielonepapier ryżowySajgonki

Komentarze

Podobne przepisy

Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i śliwkami

Dodane przez: monika016

Kulebiak z ciasta francuskiego z kapustą,...

Przedstawiam przepis na świąteczny...

Kapuśniaczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kapuśniaczki

Często robię takie kapuśniaczki...

kapuśniaczki

Dodane przez: elka72

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Niesamowicie delikatne a do tego...

Bielasze

Dodane przez: nkwasniak

Bielasze z farszem mięsnym

To najlepsza przekąska w białoruskiej...

szaszłyki

Dodane przez: maalikaa

Szaszłyki inne niż wszystkie

Szybka przekąska imprezowa, mięso...

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Dodane przez: beniawojt

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Znikają z talerza zdecydowanie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE