Przekąskowe Sajgonki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Popularna jest tortilla jako przekąska lub szynka zwijana a co powiecie na coś innego?

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • Jajko
    • Kilka grzybów Mun
    • 10 dag kapusty pekińskiej
    • 1 duża marchew
    • Sos sojowy
    • Sól
    • Papryka ostra
    • 1 opakowanie papieru ryżowego
    • Olej

Przekąskowe sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut.
    Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko.
    Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby.
    Kapustę drobno poszatkowaną.
    Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach.
    Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy.
  • farsz 2. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie i na środku każdego krążka układamy farsz.
  • sajgonki 3. Zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem od pieczenia lekko posmarowanym olejem.
    Wierzch sajgonek również smarujemy delikatnie olejem.
  • sajgonki 4. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    Danie gotowe, podajemy z ulubionym sosem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy