Przekąski francuskie z szynką i granatem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mając trochę czasu i nowych pomysłów, postanowiłam trochę potworzyć… W efekcie powstała kolejna przekąska z ciasta francuskiego. Tym razem wykorzystałam do tego szynkę szwarcwaldzką i… owoc granatu. N

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 0.5 sztuki
    - szynka szwarcwaldzka: 2 plastry
    - ziarenka granatu: 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sumak: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Przekąski francuskie z szynką i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta wycinamy koła nieco większe niż foremka na babeczki. koła wkładamy w foremki i nakładamy na to kolejną foremkę, żeby ciasto zachowało wklęsły kształt. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 st.
  • 2. W gotowe miseczki z ciasta francuskiego wkładamy zawinięty plaster szynki, dorzucamy kilka ziaren z granatu i posypujemy sumakiem.
  • 3. Przed podaniem można polać oliwą.
  • Przekąski francuskie z szynką i granatem 4. Więcej zdjęć znajdziecie na blogu SmaczyKąsek.com:
    http://www.smacznykasek.com/?p=965
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować